Джуди Креймър [Judy Craymer] завършва Музикалното училище Гилдхол [Guildhall School of Music] през 1977 г. и от тогава работи в широк мащаб в театралната, филмовата, телевизионната и музикалната индустрия.
Джуди слага началото на идеята за „МАМА МИА!“ и през 1996 г. създава Литъл Стар Сървисиз Лимитед [Little Star Services Limited] с Бени Андершон, Бьорн Улвеус и Ричард Ийст, за да постави сценичния мюзикъл в Лондон. От тогава тя е продуцирала 38 постановки на „МАМА МИА!“ на 14 езика по целия свят.
През 2002 г. Джуди получава наградата Жена на годината, с която се признава международния й успех с „МАМА МИА!“. При честването на рождения ден на Кралицата през 2007 г. в списъка с почестите, тя е почетена с титлата „Член на най-висшия орден на Британската империя“ за приноса й в музикалната индустрия.
През 2008 г. Джуди продуцира „МАМА МИА!“ ФИЛМЪТ с участието на звездите Мерил Стрийп и Пиърс Броснън, който става филмът с най-високи брутни печалби в света. Същата година тя получава Годишната награда за постижения в ITV „Жените в киното“. „МАМА МИА!“ ФИЛМЪТ също е номиниран за Златен глобус за най-добър филм – мюзикъл или комедия, на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство за забележителен британски филм, а Джуди лично е номинирана от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство [BAFTA] за Наградата Карл Форман за особени постижения.
През 2010 г. Фондация Изследване на рака на гърдата [Breast Cancer Research Foundation] награждава Джуди със своята Хуманитарна награда за нейната отдаденост на идеята за повишаване на осведомеността за рака на гърдата и за се събиране на средства по целия свят за финансиране на изследванията с  „МАМА МИА!“ и чрез продажбата на специално създадените тениски „Страхотната рокаджийка“ [Rock Chick Supremo].
Поради нейната страст към конете и към конните състезания с препятствия, Джуди е поканена да бъде посланик за Британските конни състезания с препятствия и тя е горда да подкрепи британския отбор.
Освен това Джуди е продуцент на „ВИВА ЗАВИНАГИ!“  [VIVA FOREVER!], оригинален мюзикъл по песните на Spice Girls.